Loading. Please wait.

Blog 150 Psalms


Nederlands Kamerkoor wordt 80!

maart 23, 2017 by admin0
Weinachts-NKK-2016-foto-Leo-Samama-1200x800.jpg

Op 1 oktober 1937 was het Nederlands Kamerkoor onder leiding oprichter Felix de Nobel voor het eerst te horen op de radio. Het koor zong toen nog onder een andere naam, pas in december 1938 werd voor het eerst de naam ‘Nederlandsch Kamerkoor’ gebruikt. Vanaf het prille begin stond én staat het koor bekend om zijn avontuurlijke en vernieuwende koers: door het uitzetten van opdrachten aan grote componisten en jong talent, door de ontwikkeling van nieuwe vormen en door spannende samenwerkingen.

En ook dit jubileumjaar staat in het teken van vernieuwing: zo presenteert het Nederlands Kamerkoor een nieuwe huisstijl, inclusief een gloednieuw logo en koorfoto. Ook werken we vanaf dit jaar samen met een nieuw platenlabel: Alpha Records, waarmee we in september ons eigen digitale muziekkanaal lanceren. En we gaan van start met een talentontwikkelingstraject voor jonge zangers: NKK NXT.

Maar uiteraard kunnen we 80 jaar Nederlands Kamerkoor het beste vieren met prachtige koormuziek. Daarom presenteren we een drieluik van projecten die allemaal in het teken staan van ons 80-jarig jubileum: Natuurlijk met 150 Psalms, en daarnaast met een tournee met Amsterdam Sinfonietta met het Requiem van Fauré en een tour met een van de mooiste koorwerken ooit geschreven: de Vespers van Rachmaninov.

admin


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *